Грета Тунберг (Page 2)

Сподели со своите пријатели

Грета Тунберг рече дека главно бели, средовечни хетеросексуални мажи ја гледаат како закана, како и другите „деца кои само ги кажуваат фактите за климатските промени“. Loading… „Како да се чувствуваат како да треба да коментираат за сè на социјалните мрежи, тоа им е како издувен вентил. Толку е чудно“, речеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Активисти и организации од Украина, Сомалија, Венецуела и Уганда се добитници на овогодинешните алтернативни Нобелови награди. Loading… Наградата оваа година ја освоија сомалиските активисти за човекови права Фартуун Адан и Илвад Елман, украинската адвокатка за човекови права Олександра Матвичук и Центарот за граѓански слободи (CCL), венецуелскиот колектив Cecosesola и АфриканскиотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Активистката за заштита на животната средина од Шведска, Грета Тунберг, со придонес на водечки научници и писатели, состави прирачник за борба против меѓузависните еколошки кризи во светот, чие објавување за октомври го објави „Пингвин Рендом Хаус“, пренесува N1. Loading… Книгата има за цел да им помогне на читателите да јаПрочитај повеќе