Почитувани,

Loading...

Дозволено е бесплатно преземање на информативни содржини од Кумановски Муабети само под следните услови:

– дозволено е да се преземе наjмногу 25% од содржината на текстот

– на крајот од преземениот текст, треба да се објави реченицата „Целиот текст прочитајте го ТУКА“, а со зборот „ТУКА“ да се поврзе  линк до оригиналниот текст на Кумановски Муабети.

– дозволено е да се преземат најмногу две содржини дневно.

Преземање авторски фотографии е дозволено само со устен или писмен договор со порталот Кумановски Муабети.

Тој што ќе објави информативна содржина надвор од условите за бесплатно преземање е согласен на компанијата Кумановски Муабети ДООЕЛ да ѝ исплати надомест од 3.000 денари за една содржина по издадената фактура.

Тој што ќе објави авторска фотографија надвор од условите за бесплатно преземање е согласен на компанијата Кумановски Муабети ДООЕЛ да ѝ исплати надомест од 10.000 денари за една фотографија по издадената фактура .

Loading...

За прекршувања на овие услови, Кумановски Муабети го овластува својот правен застапник да презема законски мерки за заштита на авторските права согласно сите законски регулативи.

Со почит,
Никола Ивановски, главен и одговорен уредник на порталот Кумановски Муабети

Leave a Reply