Мистерии

Сподели со своите пријатели

На 14 јули 1911 година, компанијата „Занети“ им понудила бесплатно возење на богатите Италијанци како дел од нивната рекламна кампања во која го претставиле својот нов воз. Loading… 106 патници уживале во возењето, разгледувајќи ги прекрасните пејсажи во Италија, а особено со нетрпение очекувааледа поминат низ новоизградениот тунел, еден одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За жал, убиства, исчезнувања и киднапирања се случуваат насекаде – дури и во Вирџинија. Со голем број познати случаи на убиства со текот на годините, несомнено е дека нерешените случаи ви создаваат студ во ‘рбетот – и вашата симпатија кон семејствата на жртвите. Loading… Би можеле да наброиме безброј неразјаснетиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Познатиот француски истражувач Жак Кусто ја забележал нејзината длабочина во 1971 година и го прогласил за едно од петте најдобри места за нуркање во светот. Loading… Големата сина дупка е мистерија на океанот која изгледа како премин во друг свет. Тоа е околу 100 километри од градот Белизе, најголемиот градПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Мистеријата за пирамидите ги прогонува научниците до ден-денес, и во еден момент го привлекло вниманието на советската тајна служба КГБ, но и на тогашниот претседател на СССР, Никита Хрушчов. Loading… Во 60-тите години на минатиот век, СССР имала повеќе од блиски односи со Египет и во еден момент во 1961Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На 14 јули 1911 година, компанијата „Занети“ им понудила бесплатно возење на богатите Италијанци како дел од нивната рекламна кампања во која го претставиле својот нов воз. Loading… 106 патници уживале во возењето, разгледувајќи ги прекрасните пејсажи во Италија, а особено со нетрпение очекувааледа поминат низ новоизградениот тунел, еден одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Случаите на масовни исчезнувања биле добро документирани низ историјата, иако не секогаш објаснети. Loading… Веројатно сте слушнале за изгубената колонија Роаноке и бродот на духови „Мери Селест“, како и исчезнатите жители на селото Ескими кое се наоѓа на брегот на езерото Ангикуни. Нешто слично се случи и во Хоер Верде.Прочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

За жал, убиства, исчезнувања и киднапирања се случуваат насекаде – дури и во Вирџинија. Со голем број познати случаи на убиства со текот на годините, несомнено е дека нерешените случаи ви создаваат студ во ‘рбетот – и вашата симпатија кон семејствата на жртвите. Loading… Би можеле да наброиме безброј неразјаснетиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Перуанско семејство тврди дека седум години биле тероризирани од кукла. Семејството Нуњез тврди дека било сведок на различни паранормални активности на русокосата кукла по име Сарита. Ивон Нунез, мајка на три деца, вели дека ја добиле куклата како подарок од внука која оттогаш починала. Семејството тврди дека чудни работи почналеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Некои градови исчезнале под вода за време на изградбата на хидроцентрали. Loading…     Из воды показался город Молога, затопленный при строительстве ГЭС в 1940 году pic.twitter.com/3Dc5y8ngHX — Богатова Лариса (@LarisaMetlina) July 18, 2018   Молога Молога е стар руски град, кој се наоѓал на влевот на реката Молога воПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Уметникот и фотограф Вес Снајдер објави на YouTube видео од необични црвени траги на ноќното небо. Феноменот е снимен во Северна Каролина. Loading… На снимката се гледаат и голем број вообичаени траги од споредбената рамнина – секоја поединечна слика е направена во временски интервали со експозиција од десет секунди иПрочитај повеќе