Живот

Сподели со своите пријатели

Шведска е земја на Волво, Икеа, Minecraft и многу други омилени работи, има бесплатно образование, одличен здравствен систем, чист воздух и недопрена природа. Поради сето ова, многу луѓе се одлучуваат да живеат во Шведска. Еве неколку неверојатни факти за оваа земја. Loading… 1. Шведска е прва земја во Европската унијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За разлика од кучињата, мачките можат да произведат околу 100 различни звуци. Тие користат различни методи на комуникација, вклучувајќи движење, шумови и други сигнали. Loading… Најчестите звуци што ги користат мачките се мјаукање, предење, чврчорење, завивање, врескање, рчењето итн. Додека возрасните мачки мјаукаат, тие бараат нешто од нас – безПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ромео, кој има само десет години, се преселил во Сицилија со неговиот татко и мајка си, оставајќи ја баба му во Лондон. Сфаќајќи во разговорот со неа колку е осамена баба Розмари, Ромео и неговиот татко тргнале пеш кон Лондон.   Loading… With my special dad in Trafalgar Sq ПубликувахтеПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Луѓето се социјални суштества на кои им треба дружење. Покрај тоа, луѓето кои имаат послаби социјални вештини имаат 50 проценти поголема веројатност да живеат пократко отколку оние кои имаат посилни социјални врски, покажуваат резултатите од мета-анализата во која беа вклучени повеќе од 308 илјади луѓе. Со други зборови, се чиниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Италијанците се најдолговечни меѓу жителите на земјите од Европската унија, покажуваат податоците на Евростат, заводот за статистика на Европската унија. Наспроти тенденцијата во Европската унија, каде во просек мажите живеат подолго од жените, во Италија припадничките на понежниот пол живеат подолго – мажите живеат во просек 81, а жените 85Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Максималната природна должина на човечкиот животен век не може да биде подолга од 125 години, покажале резултатите од студија спроведена на Медицинскиот факултет „Алберт Ајншајтн“ во Њујорк. Истражувањето е објавено во списанието „Nature“. Истражувачкиот тим на чело со професорот Јан Виг, се обиде да дознае зошто луѓето не можат даПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

За многу парови, живеењето заедно е едноставен и логичен чекор. Ќе заштедите пари, имате помош и друштво во станот. Но, од друга страна, тоа е единствен спас за врската, финансиите и слично. Huffpost ви дава неколку совети како да препознаете во каква ситуација се наоѓате вие. Loading… Ако сте загрижениПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Свадбата е сон на секоја жена, тој совршен ден посветен само на нив и на нивниот партнер, кога се слави љубовта и одлуката да го поминат животот заедно. Невестите не штедат кога станува збор за организирање свадба, и обрнуваат внимание на секој детал. Зошто да не, кога е венчавката воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Протокот на времето неизбежно води кон старост и крај на животот. Иако луѓето сè уште не можат да го забават процесот на стареењето, новите истражувања – што ги шокираа дури и научниците кои го спроведоа експериментот – велат дека тоа може да се промени. Нивната студија открила дека специфичниот редоследПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Првата година од бракот е најтешка за многумина, а паровите кои со години се заедно и имаат деца не се имуни на проблемите. Младите парови обично се преокупирани со планирањето на денот на нивната свадба и размислуваат премногу малку за она што следува. Многумина исто така сметаат дека забавата еПрочитај повеќе