Нов Зеланд (Page 6)

Сподели со своите пријатели

Нов Зеланд испрати 120 војници во Велика Британија за да помогнат во обуката на украинските војници, соопшти денеска владата во Велингтон. Loading… Испратените војници ќе можат да формираат два тима за обука на пешадија за да ја подготват украинската армија за борба, објави Ројтерс. Обуката на околу 800 украински војнициПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нов Зеланд го претстави планот за оданочување на емисиите од овци и говеда, со цел да се справи со еден од најголемите извори на стакленички гасови во земјата. Loading… Нов Зеланд на тој начин би станал првата земја која собира даноци од фармерите за емисиите на метан од добитокот, пренесуваПрочитај повеќе