Бељаковце

Сподели со своите пријатели

Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија“ ја известува јавноста дека продолжува реализацијата на проектот „Реконструкција и изградба на Железнички коридор 8, делница Куманово – Бељаковце“. Loading… Како што информираат од ЈП, мобилизирањето на градилиштата и подготвителите работи се во тек и наскоро се очекуваат интензивни градежниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Црка била ограбена во селото Бељаковце во општината Старо Нагоричане, а случајот вчера бил пријавен во полиција. Loading… – На 10.08.2022 година во 10.00 часот во СВР Куманово било пријавено дека со употреба на сила било влезено во црква во село Бељаковце, Старо Нагоричане и биле одземени пари, информираат одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во текот на наредниот период согласно со динамиката за реконструкција и рехабилитација на железничката пруга Куманово – Бељаковце ќе се извршуваат градежни работи во потесното градското подрачје. Станува  збор за сообраќајниците  улиците „Никола Тесла“ и „Доне Божинов“ во населба Средорек. – Со цел да се избегнат потенцијални инциденти или билоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По најавата на Музеј Куманово и негирање на тврдењата на некои диви копачи дека поради изградба на пругата Куманово – Бељаковце, ќе биде уништено археолошко наоѓалиште Млака близу кумановското село Шупли Камен, со демант се јави и Македонска Железница. Loading… Во своето писмо до Кумановски Муабети, МЖ Инфраструктура објаснува дека  еПрочитај повеќе