Бела Куќа (Page 2)

Сподели со своите пријатели

Заменик портпаролката на Белата куќа Карин Жан-Пјер, која отпатува во Европа со претседателот Џо Бајден, рече дека е позитивна на коронавирус. Loading… Сепак, како што беше најавено, таа не важи за близок контакт на американскиот лидер. Жан-Пјер прецизираше дека последен пат го видела Бајден во саботата на состанок на којПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Архивските службеници во Овалниот кабинет на американскиот претседател Доналд Трамп, Соломон Ларти и Реџиналд Јанг извршувале најбесмислена работа во светот – со селотејп лента лепеле парчиња документи кои ги кинел Трамп. – Минуваме низ многу искинта харјиа и ја составуваме во целина. Некогаш документите се искинати по средината, некогаш воПрочитај повеќе