ТППЕ Куманово (Page 3)

Сподели со своите пријатели

Две итервенции бележат кумановските пожарникари во текот на изминатото деноноќие, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Првата интервенција била кај месноста „Пчински пат“. Таму горела сува трева и во во периодот од 14:10 до 16:00часот интервенирале тројца пожарникари.     На автопатот Куманово – Скопје горел сапаленПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пожарникарите на ТППЕ Куманово во текот на изминатото деноноќие регирале на три пожари, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Првата интервенција била на запалена сува трева на автопатот Куманово – Табановце. Таму интервенирале четворица пожарникари во период од 10:25 до 11:10 часот. Втората интервенција била во атаротПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заштитен појас, багремова шума и сува трева горела, се запалил и кров на станбена зграда, вкупно шест пожари имало изминатово деноноќие на подрачјето на Куманово, информираа денеска од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Вчера, пожарникарите гаселе трева во близина на бензинска пумпа помеѓу селата Табановце и Костурник кадеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шест пожари се случиле изминатово деноноќие на подрачјето на Куманово и Старо Нагоричане, информираа денеска од Регионалниот центар за управување со кризи Куманово. Пожарникарите интервенирале на запалена куќа, помошен објект, но и на опожарена борова шума. Loading… ТППЕ Куманово, вчера гасела пожар на куќа во Куманово кај месноста „Стари Лозја“.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шест интервенции, претежно на запалена сува трева и стрништа, бележат кумановските пожарникари во текот на изминатото деноноќие. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, вчера во период од 09:55 часот до 10:45 часот во атарот на селото Романовце горело стрниште. На терен интервенирале тројца пожарникари соПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Стан, сува трева и стрниште гореле во три различни пожари во Куманово во текот на изминатото деноноќие. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, сува трева вчера горела кај старите Монополни згради на улицата „Доне Божинов“. Таму во период од 13:55 до 15:00 часот интервенирале двајцаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пожар во селото Отља вчера остави семеен дом без кров, информираат денеска од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Петмина пожарникари со едно противпожарно возило вчера во период од 14:07 до 15:15 часот интервенирале на пожар кој зафатил куќа во село Отља во Липково, при што била нанесена сериознаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Станбен објект во Куманово вчера бил опожарен, информираат денеска од кумановската полиција. Loading… – На 04.04.2022 во 12.05 часот во СВР Куманово било пријавено дека на улицата „Тоде Думба“ во Куманово настанал пожар во станбен објект, сопственост на Д.Ј.(60), информираат од Секторот за внатрешни работи. Пожарот бил изгаснат од екипаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Куќа вчера била опожарена во населбата Јане Сандански во Куманово. Loading… – На 30.03.2022 околу 17.30 часот во СВР Куманово било пријавено дека на ул.„2“ во нас.„Јане Сандански“ во Куманово настанал пожар во куќа сопственост на Д.И., информираат од Секторот за внатрешни работи Куманово. Повредени лица нема, а пожарот билПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Две трафостаници на две одделни локации биле опожарени во Куманово, пожарникарите веднаш реагирале и ги изгасиле пожарите, соопшти денеска Регионалниот центар за управување со кризи Куманово. Loading… Првиот пожар бил регистриран на трафостаница на улицата „Пиринска“, вчера во утринските часови. Пожарникарите успеале да го изгасат за 40-тина минути. Втората трафостаницаПрочитај повеќе