ТППЕ Куманово (Page 2)

Сподели со своите пријатели

Шест пожари избувнале вчера во околината на Куманово при што интервенирале припадниците на Територијалната противпожарна единица. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, во атарот на селото Брзак горела сува трева и стрништа шри што интервенцијата траела од 13:23 до 23:50 часот. Стрништа и сува треваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пожарникарите на Територијалната противпожарна единица Куманово вчера изгаснале вкупно шест пожари. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, првата интервенција била на опожарена сува трева и стрниште во атарот на селото Романовце. Таму тројца пожарникари интервенирале од 10:00 до 11:00 часот. Сува трева и стрниште горелеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пет интервенции во текот на изминатото деноноќие бележат пожарникарите од Територијалната противпожарна единица Куманово. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, во период од 10:00 до 10:20 часот двајца пожарникари гаснеле запалено старо дрво во Градскиот парк. На улицата „11 Ноември“ двајца пожарникари гаснеле запален контејнерПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шест интервенции на помали пожари на отворено бележат во текот на изминатото деноноќие пожарникарите на ТППЕ Куманово. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, првин гаснеле пожар во атарот на село Режановце кон село Речица во период од 13:25 до 14:00 часот. Втората интервенција била воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Големиот пожар кој вчера попладне избувна во липковските села Слупчане и Ваксинце е изгаснат ноќва. Loading… Информацијата утринава ја потврди директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов. – Благодарение на пожртвуваната и храбра акција на кумановските пожарникари со подршка на локалното население, околу полноќ пожарот во липковско бешеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пет пожари изгаснале вчера кумановските пожарникари на локации во Куманово и Липково, информираат од РЦУК. Loading… Првата интервенција била на опожарена сува трева во атарот на селото Лојане. Таму горела површина од околу седум хектари. Интервенирале тројца пожарникари во период од 11:13 до 14:00 часот. Кај локалитетот Ново Куманово горелаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пожарникарите на Територијалната противпожарна единица Куманово вчера бележат три интервенции, сите на територијата на Општина Липково. Loading… Според Регионалниот центар за управување со кризи, тројца пожарникари вчера гаснеле запален автомобил во селото Слупчане во период од 10:23 до 11:25 часот. Втората интервенција била на запалена сува трева во атарот наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Три помали пожари се регистрирани вчера на териториите на Куманово, Липково и Старо Нагоричане. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, тројца пожарникари од Територијална противпожарна единица Куманово вчера интервенирале на гаснење запален смет во Слупчане во период од 14:45 до 16:30 часот. Во атарот наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сува трева, стрниште и шума вчера изгореа во пожар меѓу липковските села Отља и Матејче, информираат од Управата за хидрометеоролошки работи. Loading… Петмина пожарникари од ТППЕ Куманово и четворица вработени во „Шумско стопанство“ го гаснеле огнот во период од 12:30 до 17:15 часот, кога конечно пожарот бил изгаснат. Во текотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановските пожарникари во текот на изминатото деноноќие бележат три интервенции од кои две на запалена сува трева и една на запален автомобил. Loading… Првата интервенција на припадниците на ТППЕ Куманово била на запалена сува трева во атарт на селата Речица и Ваксинце. Шестмина пожаникари со две противпожарни возила го гаснелеПрочитај повеќе