Патувања и дестинации (Page 40)

Сподели со своите пријатели

Пејсажот на пустината Такламакан во Кина зигледа токму како што замислуваме една пистина: песок кој прекрива неограничени пространства во сите насоки, а ветерот го разнесува насекаде околу. Песочните дини со пирамидална форма надминуваат и 300 метри височина. Loading… Кога силните урагански ветрови достигнуваат своја полна сила, песочната завеса достигнува скороПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Британските научниците анализирале ДНК од градителот на Стоунхенџ за да го утврдат неговото потекло и заклучиле дека станува збор за народи кои се доселиле од Пиринејскиот полуостров. Loading… Тим научници кои ги предводела Селина Брејс о Природниот музеј во Лондон ги изучувал ДНК трагите на народите кои го населувале подрачјетоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Туристите не се секогаш пристојни и затоа секојдневно можеме да се сретнеме со некоја нова забрана поврзана со најпосетените дестинации. Меѓутоа, овие најнови ограничувања навистина можат да ви го расипат патувањето од соништата. Loading… Локалното население на егзотичните и популарни туристички дестинации често се жали на однесувањето на посетителите. ТоаПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Се протега на три острови во Средоземното море, наспроти Сицилија. Главен град е Ла Валета, изграден многу одамна и за многумина е еден од најубавите градови на Европа. Убавината и богатата историја го красат ова место и го прават многу познато. Loading… Малта е во срцето на Медитеранот, може даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Боинг 747 претворен е во хостел „Џамбостеј“ со голем број удобни соби, кои во внатрешноста имаат дури и сопствен бар. Loading… Ноќта во авионот најчесто ја доживуваме како непријатност, тешко е во седечка положба да се потоне во сон, просторот е тесен, во позадина се непријатните звуци на авионскиот мотор.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Патниците на авио-компанијата „Изиџет“ тргнале од Лондон во Лисабон, кога дознале дека една писта е затворена, поради што авионот требало да слета во Порто. Кабинскиот персонал ги замолил сите патници да излезат од авионот додека се наполни бензинот. Loading… Пет часа подоцна, на патниците им било кажано дека авионот заминалПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Една од необичните дестинации која од главниот град на Куба е одалечена само 45 минути, стана многу атрактивна и секоја година привлекува многу туристи. Се работи за мало рибарско село на Хајманитас кое посетителите ги остава без здив. Loading… Ова село има изглед кој е познат и надвор од границитеПрочитај повеќе