Вести (Page 1,382)

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Р.М.(41) од Куманово, управител на ДПТУ „Линда 2002“ ДООЕЛ Куманово и против ДПТУ „Линда 2002“ ДООЕЛ Куманово, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „повреда на правото од пријавен или заштитен пронајдок и топографија на интегрални кола“, информираат од Министерството за внатрешни работи.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

РЦ за ГР Север поднесе кривична пријава против албанскиот државјанин С.Е.(26) поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „фалсификување исправа“, инфомирмираат од Министерството за внатрешни работи. Пријавениот, на 23.11.2015 година, околу 01.40 часот, на ГП „Табановце“ приложил фалсификувана албанска патна исправа, а од преземени мерки е утврдено дека воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Т.З.(43) од Куманово поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „фалсификување исправа“, информираат од Министерството за внатрешни работи. Пријавениот, во почетокот на октомври 2015 година изготвил фалсификувана исправа-потврда за возило на моторен погон на барање од А.О.(49) од Скопје, да изврши пренамена наПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против В.М.(29) од Куманово, поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „насилство“, информираат од Министерството за внатрешни работи. Пријавениот, на 13.11.2015 година, во 02,20 часот, во кафе барот на бензинската пумпа „Детоил“ во с. Доброшане-Кумановско, започнал вербална расправија со непознато лице-гостин во кафе барот,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Б.Ј.(40) од Куманово, поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „насилство“, информираат од Министерството за внатрешни работи. Пријавениот, на 29.08.2015 година, во Куманово на автобуската постојка во близина на ЈЗУ Општа болница Куманово без повод и причина почнал да го навредува Н.С.(40) одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против Р.М.(19) и седумнаесетгодишен малолетник, двајцата од Куманово, и С.Г.(19) од Скопје,поради постоење основано сомнение дека сториле седум кривични дела „тешка кражба“, од кои четири во оби, информираат од Министерството за внатрешни работи. Пријавените во временскиот период од 30.08.2015 година до 24.10.2015 година, со употребаПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

СВР Куманово поднесе кривична пријава против С.А.(22) од Куманово поради постоење основано сомнение дека сторил кривично дело „разбојништво“, информираат од Министерството за внатрешни работи. Пријавениот заедно со непознато  лице на 09.11.2015 година на бензинската пумпа „Сателит“ во Куманово со употреба на физичка сила извршиле разбојништво над В.Н.(34), при што муПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во текот на вчерашниот ден, поточно околу 16 часот при претрес во куќа во селото Ваксинце, во соппстевност на Р.Р. кој бил на привремена работа во Швајцарија откриени се 42 мигранти. По претходна пријава од страна на Полициската страница од ПО Матејче при извршениот претрес биле пронајдени 42 мигранти, меѓуПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дневниот центар за престој на лицата со интелектуална попреченост „Порака наша“ денеска во просториите на Умтеничката галерија одбележа девет години успешно постоење, а воедно свеченоста претставуваше увертира во одбележување на 3-ти декември, светскиот Ден на лица со интелектуална пореченост. Денеска кога нашите корисници продаваат венисци, готват, глумат, цртаат, резбат, соПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Во периодот од 00,00 до 24,00 часот на 29.11.2015 издадени се потврди на вкупно 1.941 странски државјани,  од кои 1.069 се од машки пол, 305 се од женски, 491 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 76 деца кои патуваат без родител, на кои издадена еПрочитај повеќе