Сеир

Сподели со своите пријатели

У детство голем дел од овија реченице су ни сметале, рачунале смо ги како претерување, али к’д малко повише созрееш сфаќаш дека тој е затој што наши мајке су ни мислиле само најдобро. Дел од овија реченице сигурно сте ги слушнале „сто“ пута док сте раснале, а можда и д’нПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Најубаво се почнуе сас „биле си ед’н пут, не толко одамна“, ед’н Моме и ед’н Муамер. Ај да кажемо дека биле од Романовце, Романле, Романли. Само то реци ми. Засадиќу ново грожѓе, цепа га Моме Гарави Сокак. Si ty nuk ka, Genta Ismaili, не постои никој како тебе, море абдал,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Много људи свои работни обврске од канцеларие ги пренесесва дома док трае коронавирус. Што и не е много лошо, не мора да се средуеш за на работу превише, увек си с’с блиски људи што ти значив, али понекад и те нервирав. Loading… Овој е ед’н од тија моменти. Adorable momentПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Ја сам Цобе. Пред да ми кажев дека сам позитиван на Корону, возеше како дистрибутер на свакакви потрепштине што кумановци ги поручуесва по телефон у полициски час. Ед’н вечер, читам такој вести пред да заспију, савлада ме умор уз пиво ако онај моја не забрави да га олади добро, к’тПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Се моли Вале да дојде на каса 3“, викам по кој знае кој пут у мало микрофонче, а мој глас, што требаше да биде милозвучан у некоју училницу и да им се обраќа на деца од предшколску возраст, одекнуе у хангар сас непрегледни рафтови. Да дојде Вацка за да идуПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

И док се цело Куманово растрча да набави потребни намирнице за претстојан полициски час кој ќе трае од д’нска до понеделник, пред маркети имаше доста гужва. Како да га ублажиш чекање, а истовремено да искористиш задњи моменти на слободу, ако не с’с некое пивце потпрен на авто с’с друштво. Loading…Прочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

И док смо сви преокупирани и преплавени с’с вести за коронавирус и колко тек ќе биде тешко с’с финансиску кризу што ни виси на врат, туј су балкански политичари да ни га разведрив опаднато расположение. Они како сви да су правени по ист кал’п, па ретко кој од њима знаеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

И док надвор нема никој заради заштиту од коронавирус, људи биднуев све покреативни седејќи дома. Такој и една кумановка реши малко да не насмее сви. У целу низу вести за заболени, починати и како да се заштитите, може малко и да се насмеете. Loading…

Сподели со своите пријатели

Куманово. Корона. Loading… Категорије на људи кои живив у ов’ј град: Прва и најбројна: „Да му га туру мајке, ако ми е судено да умру, нека умру!“. „Што кур тражиле да се враќав од Италију, па још и преко Табановце да улазав!“. „Не веруемо у живот после смрт, него уПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Овија две кучиња шпионирав некога преко ограду, али тој га правив организирано, како куде нас к’д опозиција и власт се организирав да крадев или комшика Стојанка к’д сака да дознае што се дешава куде нас дома. Турист сакаше да погали мечка, за малку ќе го чинеше живот (ВИДЕО) Loading… СигурноПрочитај повеќе