30 ПРАШАЊА ЗА ОБИЧНОГА КУМАНОВЦА (САС МАЧЕ)

Сподели со своите пријатели

1.            Со кого разговараше на телефон сега?

Loading...

–              Сас банку. Касну за кредит. Касну и на кафе кое га плаќав мама и тато, од технолошки вишак.

2.            Една работа без која не можеш да живееш?

–              Транзиција. Научен сам да се мења систем. Само такој можу да се уклопу у системски грешке.

3.            Опиши се во три збора:

–              Штрб, испуцани руке, панични напади због стрес у Флуор, док не добију оштету.

4.            Што те плаши најмногу?

–              Усисување на ефтину струју. Занесу се, па га изгору мотор на Слобода – Чачак. Туј нема шумадински рокенрол. Жена мора да има нокти.

Loading...

5.            Извор на енергија:

–              Споредување на цене по маркети.

6.            Слободно време:

–              Агитација од врата на врата. Надам се барем деца да ги запослив.

7.            Жена на која најмногу се восхитувате:

–              Џејми Ли Кертис, груба, али, згодни ноге, и сакаше прва да ги излиже прсти од наш мед.

8.            Десерт без кој не може да живеете:

–              Благо кафе.

Loading...

9.            Кое прашање за жени политичари најмногу ве нервира?

–              Од куде су ви бе тија парчиња гардероба све у маслинасто, да не кажу маскирно?

10.          Какво е чувството да се биде министер?

–              Од Бога дадено. Све што не е вржано сас седиште, да се дрвиш по цел д’н и да одговараш на глупи питања од граѓанство е благословено. Бивши шофер из мене проговара.

11.          Најкул во твојата работа:

–              Ед’н пут, док беше шофер, стварно ме стопира една караконџула на Ибарску Магистралу! Среќа немам заеднички профил сас онуј моју!

12.          Што е најтешко во твојата работа?

–              Застануваја сам накуде Словачку и варија сам питие на плинско. Лук не ги е како куде нас ситан, срамота.

Loading...

13.          Најомилен спомен од детство:

–              К’т ме тераше тате у „Еснаф“ да им поју на пијанице за бакшиш, а мама ме тепаше ако ми испаднеше кришка сас ајвар, на надоле. Т’к сфати кој е Марфи.

14.          Најдобар совет што си го добил:

–              Не дозволуј никој да ти каже дека си му брцаја сас кур у вариво!

15.          Совет за твоето дете:

–              Ако е женско, да не се слика голо за у Јавну собу, ако е мушко, да не биде мајска мушица.

Loading...

16.          Со кој филмски лик би одел на вечера?

–              Сас некоју која не е била у емисију „Живот со стил“. Да можу стварно да бирам, сас Миру Фурлан.

17.          Последен филм што те расплака?

–              Беше еднаш во Холивуд. Због секте. Бред Пит, припит, Ди Каприо, каприциозан, све што не сам ја.

18.          Последен филм што те расплака:

Loading...

–              Два играча с клупе. Трагикомичан приказ на наши заблуде од Југославију и некои други honey lands.

19.          Кој актер би сакал да те глуми на филм?

–              Зоран Радмиловиќ.

20.          Наслов на автобиографија:

–              Сенке над Балканом.

Loading...

21.          Скриен талент:

–              Кивам у лакат, да не ширу вирус.

22.          Омилена приказна:

–              Девојче сас кибритчиња. Мрсољаво. Не голо, на viber.

23.          Која алтернативна кариера би ја избрале во животот?

–              Таксист. Сас лиценцу по енглески. Хау ду ју ду, тунајт?

Loading...

24.          Со која мерка досега сте најгорди?

–              Највише сам поносан што му га враќам К-15 на газду. Увек ме стави на чело на астал за сви прославе у фирму.

25.          Со која мерка на Владата сте најсреќни?

–              Сас покачување на пензију. Тој су 10 кафиња плус за мене у месец.

26.          Што сакаше, а не можеше да го направиш во твојот мандат?

Loading...

–              Све што сам сакаја, направија сам. Гледаја сам Преспав, уклапам се како Таљат на сви рецепције.

27.          Од опозиција, кого најмногу цениш?

–              Павле Вуисиќ.

28.          Најлоша навика:

–              Пцују ги саветници и директори. Глупак сам. Они гу оправљав целу државу, а ја се праву паметан. Можу бесплатно да паркирам куде спортску салу, а мрсу муда без потребу.

29.          Најдобра навика:

–              Сочно ги пцују горенаведени субјекти.

30.          Лекција за мотивација што некој ви ја пренел:

–              Држава си ги сака сви граѓани, само они су криви што гу мешав љубав сас секс. Аналан.

Пишуе: Ивана Аткинс


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *