Сеир (Page 4)

Сподели со своите пријатели

За повише вицеви и хумор, пратете га наш Инстаграм профил.

Сподели со своите пријатели

К’д на Самит у Сараево собереше претседатели и премиери од цел Балкан логично е да има некој испад. Освен на Стеву кој на Бугара му кажа „Љубави како си“, има и поинтересно, к’д бојко гу прашуе Србинку Ану, дали се карав. Непријатно до Бога милога, јер карање по б’лгарски иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

…А, можесмо да си правимо лагано муабет (не моабет), кој на кој крак бија или ќе иде. „ Ма, каква Паралија, село невидено, да видите Скијатос што е! “, „ Јебеш Полихроно, тој само за Срби е, ми ако зимамо кредит, боље на Тасос да идемо!“. Дупе ти свири заПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Пакистанац одлучија на моторче да си гу провози краву, малце необично али битно да не се возиш сам. фото: Јутјуб принтскрин Loading…

Сподели со своите пријатели

Ед’н Шведски батко, име му е Јонас Карлсон (кој изгледа како да возија тројку на Југ Турист) има напишано књигу под наслов РАЧУН. Видиш га писатела, потцениш му интелект и машту, заџипиш књигу у некој ќош или гу сликаш у скут на лежаљку. Арно ама, почне све да скапуе одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Има изреке кои ги користимо свакодневно, а за голем дел од њима не знаемо како настанале, па еве нешто интересно. Смее се како луд на брашно Loading… Овј израз има македонско потекло. Порано имало обичај душевни болесници (кои често хистерично се смејале) да се лечив с’с молитву над брашно одПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Овија неколко д’на облачно и тмурно време сигурно ви се много приспива на поголем дел од вас. И овј кенгур га има исти проблем, а мислу дека горе-доле и ми људи изгледамо овакој к’д ни се превише спие. Loading…

Сподели со своите пријатели

Сакам избори. Све док не се уведе Нобелова награда за рат, наместо за мир (како што му беше жеља на Габриела Маркез-а), ќе се учимо на демократију и ќе живимо по принцип: један човек, један глас. Македонски, домаќи гласач е увек анониман првак у књижевност. Гласач од дијаспору е бијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сви сте се нашле у ситуацију к’д сакате да одморите и некој упорно ќе ве замара. Еве и овај мачка, ама она има решење. Loading…

Loading...

Сподели со своите пријатели

К’д ву кажале дека не ги испунуе услови за да ву одобрив кредит, она решила да се соблече гола пред дечка што работи на шалтер и да проба да га убеди.