Зошто некои луѓе имаат фетиш на стапала?

Сподели со своите пријатели

Додека за многумина од нас стапалата служат само за одење, за други тоа е најубавиот дел од телото.

Сте слушнале за фетишот „Римски туш“? Не е за сечиј желудник!

Loading...

Фасцинацијата со женски стапала знае да оди толку далеку, па според резултатите од едно истражување од 2006 година, токму тоа е најчестиот фетиш во светот.

Во што е тајната на „фут фетишот“?

Иако жените повремено имаат фетиш на машки стапала, претежно ова е карактеристично за мажите.

8 неверојатни сексуални фетиши за кои досега немате слушнато.

– Фетишизмот за стапалата која се нарекува и подофилија е засилен сексуален интерес за стапала и/или обувки. Тоа е ајчестата форма на сексуален фетишизам за инаку несексуални објекти или делови од телото, вели Колен Сингер, експерт по сексологија.

Неврологот Вилајнер Рамахандран смета дека и стапалата и гениталиите заземаат слични области во самотосензорниот кортекс на мозокот, што може да објасни зошто некои луѓе стануваат сексуално стимулирани откако ќе помислат на стапала.

Image by Olichel Adamovich from Pixabay

Loading...

Од друга страна, социологот Десмонд Морис вели дека фетишизмот кон стапала се формира поради некој трауматичен настан во раната возраст кој вклучува стапала.

Сигмунд Фројд сметал дека фетишите кон стапала се базирани на фактот дека стапалата личат на пениси.

Искусна ескорт дама открива: „Мажите најмногу бараат два фетиши и дебело плаќаат за нив“

Како започнува овој фетиш?

Многу возрасни лица со фетиш кон стапалата најверојатно влечат некои настани од детството како што се скокоткање кога истовремено биле заробени и сексуално стимулирани. Други нагаѓаат дека нозете, како и гениталиите и градите можат да бидат привлечни само затоа што секогаш се кријат и ретко кога се прикажани на отворено.

Ова се најбизарните сексуални фетиши

– Еден ден едноставно посакав да цицма нечие стапало. На училиште забележав дека мојата девојка има убаво стапало. Сега тоа дојде до таму што не можат да се забавувам со девојка која нема убавис тапала и кои не ми се атрактивни. За мене овој фетиш е составен дел од рпедиграта и тоа ме води директно до вистинската акција. Стапалата мора да бидат чисти, навел еден корисник на Редит.

Предизвик од 28 дена кој ветува уживање во сексот: Дали би можеле да го исполните?

Друг корисник рекол дека му е тешко да се конролира лете кога стапалата се на отворено, а трет вели дека цицањето и масирањето стапала му причинуваат поголем задоволство од самиот секс.

Loading...

– Можам да имам секс со некого со кого не сум во врска, но се чувствувам непријатно ако тој некој посака да ми ги масира стапалата, а не сме премногу блиски, наведува корисникот.

ВАНИЛА СЕКС – Сигурно сте го пробале, а за тоа не сте свесни

– Замислете жените цело лето да одат целосно голи без маица. Е, така е за нас кои имаме „фут фетиш“ во лето, заклучува уште еден од нив.

Image by jacqueline macou from Pixabay

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *