19.08.2017 21:11

Ова се најбизарните сексуални фетиши

Facebook Twitter Google+

Сведоци сме дека секс темите се позастапани, но и попосакувани во општеството. Дури и жените отворено разговараат за своите сексуални фантазии.

Сепак, темата фетиши се чува како нешто „свое“, нешто лично. Ретки се случаите во кои парот обострани дели се што сексуално ги возбудува, од страв дека партнерот ќе ги гледа со „други“ очи.

Филмовите како „Педесет нијанси сиво“ се само увертира на пласирањата од она што големиот број луѓе го кријат во себе,е страст која може да се задоволи само со садистичко однесување.

Сепак, некои сексуални фетиши можеме да ги гледаме само како сексуални пореметувања, а некои од нив се:

Плусхофилија – возбудување предизвикано од плишани играчки, т.е. луѓе облечени во костими како играчки за деца.

Анастемафилија – сексуална склоност кон лица со џуџест или гигантски раст.

Капрофилија – ги возбудува изметот.

Фротеризам – допирање на непознати во метеж.

Пубефилија – возбудување кое го предизвикуваат срамните влакна.

Урофилија – возбудување предизвикано со мокрење преку други.

 


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments