вода

full moon photography

Сподели со своите пријатели

Една неодамнешна студија сугерира дека електроните од Земјата и Сонцето може да придонесат за формирање на мраз на Месечината, иако точниот извор на лунарниот мраз останува непознат. Loading… Тие електрони влијаат на Месечината додека се движи во и надвор од магнетната опашка на Земјата, регионот што Земјата го остава задПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска се привремено без вода поради дефекти на водоводната мрежа или интервенции од друг тип. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, без вода се улиците „Браќа Филиповиќ“, „Ѓуро Пуцар Стари“, „Христијан Тодоровски Карпош“ бр. 97, населбата Долно Којнаре (сектор хотел Хармонија)Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска се без вода поради дефекти на водоводната мреќа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, станува збор за улицата „319“ во населбата Ајдучка Чешма, улицата „Гоце Делчев“ – објект Гарнизон каде се врши асистенција на инспекција при рушење на дел одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска ќе бидат привремено без вода, поради интервенции и дефекти на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, без вода во текот на денот поради приклучоци на водоводната мрежа ќе биде улицата „Моша Пијаде“, како и улицата „1“ во населбатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шест локации во Куманово денеска привремено се без вода поради дефекти на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, прекини на водоснабдувањето има на улицата „Никола Карев“, „Живко Чало“,  „11 Ноември“ (сектор стара фабрика на ФЗЦ), „Тане Георгиевски“, „Поток Серава“ и „Др. Рибар“, аПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска привремено ќе бидат без вода поради дефекти или интервенции на надлежните екипи. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, без вода во текот на денот ќе биде улицата „Фетка Наскова“ бр. 32 и околните објекти поради замена на затворач на водоводнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Исполнетоста на акумулациите Липково и Глажња е педесет проценти, информираа денеска надлежните од АД Водостопанство „Куманово-липковско поле“. Loading… Вода за пиење ќе има, можни се рестрикции за наводнување за земјоделците, најавија одговорните. Овие месеци од почетокот на годинава, но и претходните месеци, есента 2021 година речиси и да немаше врнежиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Четири локации во Куманово денеска ќе бидат без вода поради дефекти на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, прекини во снабдувањето ќе има на локациите м.в. Романовски пат (Муслимански гробишта), улицата „Ѓорче Петров“ (Ќошар), како и улицата „Љубица Мијалковиќ“ бр. 18 и м.в.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Научниците откриле убедливи докази дека Месечината е прекриена со вода и дека дури има и доволно да се одржи колонија. Во август минатата година истражувачи од Браун Универзитетот откриле огромни области подземна вода на Месечината. Сега постојат докази кои упатуваат на тоа дека водата покрива скоро цела подземна површина одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе правни субјекти од Куманово имаат отворени долгови кон Јавното претпријатие Водовод, соопшти денес Горан Стојковски, директор на кумановското водоснабдително претпријатие, образложувајќи ја финансиската слика за 2014 година на денешната седница на Совет на Општина Куманово. Loading… Кога ЈП Водовод должи на други побарувачи, тогаш се знае како се решаваат долговите,Прочитај повеќе