Живот (Page 18)

Сподели со своите пријатели

Се вели дека успехот треба да се изгради од неуспехот и да знаете да учите од своите грешки. Но, многу луѓе сепак се плашат од неуспех, па и децата ги воспитуваат водејќи се од своето мислење. Во овие ситуации родителот треба да дозволи на детето да погреши затоа што самоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Водител на британската утринска програмат „Добро утро, Британијо“, Пирс Морган интервјуирал затвореник во Тексас, психопат кој на 13 години ја избол четиригодишната сестра, поради што се осуден на казна затвор од 40 години. Тоа е најголемата казна за малолетник во државата. Бенет, кој денес има 25 години, дури 17 патиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Анонимен учесник на британската игра на среќа „Loto Euromilions“ освоил неверојатни 123 милиони фунти (околу 140 милиони евра), што е третата најголема добивка во земјата. Неговото добитно ливче минало на извлекувањето, а неколку дена подоцна се појавил добитникот за да пријави дека ги освоил парите, но не сакал да гоПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Познато е дека тие непишани правила се базирани на повеќегодишна пракса и дека секогаш се верувало дека одредени ситуации наговестуваат на нешто, односно дека носат среќа или несреќа. Кога наутро излегувате од дома, внимавајте некој да не ви дојде во пресрет. Децата носат среќа и радост цел ден. Момче иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Народот не без причина создал траиционални верувања кои се пренесуваат од колено на колено. Еве некои верувања кои не би требало да ги „прескокнувате“ кога во прашање е љубовта. – Ако секогаш изедеш се од чинијат,а ќе имаш убав маж или жена. Loading… – Првата љубичица која ќе ја пронајдешПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За многу луѓе на Балканот, Швајцарија претставува синоним за богат и комфорен живот, а кога ќе видите како живеат децата на богатите луѓе, можеби тоа и вие ќе го помислите. View this post on Instagram #travel #love #nature #instagood #photooftheday #travelgram #wanderlust #beautiful #instalike #picoftheday #travelphotography #photography #traveling #fashion #landscapeПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Комарците и годинава прават проблеми, па важно е да се најдат најдобрите можни начини како да се решите од овие досадни инсекти и да спречите проблеми со чешање и оток доколку ве каснат. Овие седум природни мириси можат да ви помогнат во борба со комарците. НАПРАВЕТЕ САМИ: Спреј кој ќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На прв поглед, 13-годишниот Мангал Карими би можел да биде било момче кое живее во малото село во западен Авганистан, започнува репортажата на CNN. Тој навечер влече дрва за огрев и го храни добитокот на фармата на својот татко. Тухо брза меѓу домашните обврски, носи канти со вода преку голитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Живот со негативни луѓе може да биде многу тежок и фрустрирачки, особено затоа што е тешко да се откријат, а уште потешко да се отстранат од животот. Секако, токсичните луѓе не секогаш се лоши луѓе, туку имаат одреден начин на однесување, кој може да го загрози нашиот личен простор. СоПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Бајау, народ од Малајскиот архипелат, го минува скоро целиот свој живот на море. Тие живеат или во чамци или во колиби сместени на плитки гребени и мигрираат од место на место во флоти кои можат да примат цели кланови. Нивната исхрана се состои од морски плодови и животни кои самитеПрочитај повеќе