сон (Page 2)

a close up of a person laying on a bed

Сподели со своите пријатели

Сѐ поголем број луѓе имаат проблеми со спиењето. Така, една претходна студија веќе покажа дека дури една третина од возрасните во Велика Британија барем еднаш во животот се соочиле со несоница или други проблеми со спиењето. Loading… Една нова студија го потврдува истото. Како резултат на недостаток на сон, можеПрочитај повеќе

Што значи ако ја сонуваш саканата личност

Сподели со своите пријатели

Што значи ако ја сонуваш саканата личност? Сонувањето на саканата личност е вообичаен феномен. Овие соништа може да се толкуваат на различни начини. Loading… Важно е да се потсетите на ситуацијата во која сте ја сонувале вашата сакана личност. Но, и на другите детали што сте ги виделе во сонот.Прочитај повеќе

Што значи ако сонуваш змија

Сподели со своите пријатели

Што значи ако сонуваш змија? Веројатно сте сонувале змија некогаш и сте си го поставиле ова прашање. Loading… Како еден од најстарите митолошки симболи во културите, змиите можат да предизвикаат бројни негативни асоцијации. Бидејќи змиите редовно ја отфрлаат кожата, многу култури ги поврзуваат влекачите со промени, раст и повторно раѓање.Прочитај повеќе

Што значи ако сонуваш некого

Сподели со своите пријатели

Што значи ако сонуваш некого? Ова е прашањето кое луѓето често си го поставуваат, откако во сонот ќе им дојде поранешниот партнер, љубовник или колега од работа. Loading… Како понекогаш соништата ги одразуваат несвесните мисли и нашите чувства? Дали соништата се само симбол на нешто сосема друго? Што значи акоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кошмарите се најлошото нешто, немате контрола над она што во нив се случува, се будите под стрес, ненаспиени и исплашени. Loading… Тоа не е се, новите истражувања покажуваат дека кошмарите можат да бидат знак за нешто лошо. Истражувачи од Финска дошле до заклучок дека констатните кошмари можат да укажат наПрочитај повеќе

fantasy, spirit, nightmare

Сподели со своите пријатели

Соништата имаат големо влијание врз нашиот живот, а нивното гледање е поделено. Loading… Некои веруваат дека тие се резултат на сето она што не го сфаќаме, па така се рекламира нашата потсвест. Но, други мислат дека соништата се пораки од универзумот. Која од тие две теории е вистинита или коегзистираатПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Истражувачите веруваат дека кошмарите, сепак, имаат функција. Тие помагаат да се подготви мозокот за справување со стресни ситуации, откриено е во едно ново истражување. Loading… Научниците од Швајцарија и САД спроведоа истражувања за кошмарите, во соработка со група од 18 лица. Во текот на ноќта, електродите биле следени за активностаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Соништата за паѓање се многу чести и сите сме ги доживеале барем еднаш во животот. Можеби најчест е токму тој момент кога паѓате, без да знаете каде, а тоа е обично провалија. Loading… Пренесуваме неколку толкувања на паѓање во сон. Се верува дека таквиот сон нема позитивно значење, а акоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Една од најлошите работи што можете да ја направите кога сте лути е да одите во кревет. Кога сте будни, имате можност да процесирате негативни емоции. Но, ако одите во кревет, тие можат да бидат само поголеми. Loading… Постојат многу причини да не легнувате кога сте лути, бидејќи наместо даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Меѓу првите цивилизации кои се интересирале за соништата и нивното толкување биле старите Египќани. Ако некој во тоа време имал проблеми во животот и барал упатства, тој би ја поминал ноќта во храмот. Свештениците го протолкувале она што тој го сонувал таа ноќ и му кажувале што да прави. Loading…Прочитај повеќе