сон

Сподели со своите пријатели

Како што луѓето се различни, така се и нивните навики за спиење. Некои спијат долго, додека други функционираат добро со релативно неколку часа сон. Loading… Не е изненадувачки, постојат многу популарни верувања за спиење кои се неточни. Тврдење: Не треба да гледате во часовникот ако имате проблеми со спиењето. ТоаПрочитај повеќе

Woman in White Crew Neck T-shirt Lying on Bed

Сподели со своите пријатели

Спиењето му помага на телото да се опорави од тренингот, секојдневен стрес и да го наполни со енергија. Ако изгубите дури еден час сон, по некое време ќе почнете да чувствувате негативно влијание врз вашето здравје. Loading… „Кога не спиете доволно, страдаат вашите перформанси, ментална еластичност, флексибилност и здравје воопшто“,Прочитај повеќе

eating, world, earth

Сподели со своите пријатели

Ако не спиете доволно може да се случи да јадете повеќе, што пак ги зголемува шансите да станете дебели, откриле истражувачи кои ја претставија својата студија на овогодинешната Научна конференција за епидемиологија и превенција, исхрана, физичка активност и метаболизам. Loading… – Проверувавме дали недостатокот на сон влијае на нивото наПрочитај повеќе

Woman in White Top Holding Smartphone Lying on Couch

Сподели со своите пријатели

Најлесен начин да се осигурате дека имате доволно сон секоја вечер е да имате малку време и за спиење и за будење на кое секогаш ќе се придржувате. Loading… Зошто одложувањето на спиењето е лошо, прочитајте во текстот. Иако одложувањето на сонот може да звучи како чуден поим, затоа што,Прочитај повеќе

соништа за секс

Сподели со своите пријатели

Соништа за секс може да изгледаат како активност на напален ум, но толкувачката на соништата Лара Ловенберг истакнува дека тие всушност воопшто не се за секс. Loading… И не само тоа, туку во тие соништа се важни сите детали, дури и оние најмалите кои можеби нема да ги забележиме. ОбичноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сите ние барем еднаш, па дури и повеќе пати сме имале еден од трите најчести кошмари, оној во кој се давиме, оној во кој паѓаме од голема висина и оној во кој се обидуваме да врескаме, но никаков звук не излегува од нашите уста. Loading… Сепак, постојат верувања дека кошмаритеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Истражувачите од Универзитетот во Кембриџ и Универзитетот Фудан во Кина испитувале податоци од речиси 500.000 возрасни лица на возраст меѓу 38 и 73 години, во обид да го одредат идеалното количество сон што би било потребно за луѓето од таа возрасна група. Loading… Учесниците беа прашани за навиките за спиење,Прочитај повеќе

sliced Kiwi fruit

Сподели со своите пријатели

Поради поместувањето на часовникот и прилагодувањето на летното сметање на времето што ќе ни претстои кон крајот на месецот, телото се прилагодува на малку поинаков дневен ритам. Loading… Во целиот процес важно е се што правиме во текот на денот, а не само она што е директно поврзано со спиењето.Прочитај повеќе

a close up of a person laying on a bed

Сподели со своите пријатели

Сѐ поголем број луѓе имаат проблеми со спиењето. Така, една претходна студија веќе покажа дека дури една третина од возрасните во Велика Британија барем еднаш во животот се соочиле со несоница или други проблеми со спиењето. Loading… Една нова студија го потврдува истото. Како резултат на недостаток на сон, можеПрочитај повеќе

Што значи ако ја сонуваш саканата личност

Сподели со своите пријатели

Што значи ако ја сонуваш саканата личност? Сонувањето на саканата личност е вообичаен феномен. Овие соништа може да се толкуваат на различни начини. Loading… Важно е да се потсетите на ситуацијата во која сте ја сонувале вашата сакана личност. Но, и на другите детали што сте ги виделе во сонот.Прочитај повеќе