смрт

Сподели со своите пријатели

Луѓето често се подтовени поради селфи или видео да си ја ризикуваат сопствената безбедност. Дека тоа е случај и со авторот на оваа видео, многу е веројатно, со оглед дека го потопи огромен бран додека тој стои на карпа и снима. Дали сте забележале дека овој дел од телото виПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Самен Кондоруру (40) од Индонезија загинал при погребен ритуал кога го носел лешот на својата мајка на кула. Поради лошо поставените даски лешот паднал врз него и го згмечил. Имено, ковчегот во кој се наоѓала неговата мајка, паднал од кулата врз него. Дали е ова најголемата измерена змија во светот?Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Рамјан Кагји паднал од познатиот водопад Гокак во Индија откако пријателите го наговориле да се спушти низ карпата поради селфи. Како што може да се види на снимката која кружи по социјалните мрежи, а ја пренесуваат тамошните и светски медиуми, момчето не можело повеќе да се држи за карпата, паПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Епидемиолог од Стокхолм ханс Бјорс убеден е дека со своите прилично чудни истражувања направил вистински чекор во науката. Составил група од 800 луѓе, и мажи и жени, но користел и податоци за поредување на луѓе од сите области на Шведска, од каде и добивал информации за тоа кога луѓето умирале,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Лим Ба, визионер и гуру, се обидел да изведе бизарен тест на физичка издржливост. Имено тој бил ставен во експрес лонец кој претходно бил загреан во топла вода, но сетоа тоа не завршило добро по него. Овој настан од 2017. година ги потресе сите, а особено неговите верни обожаватели воПрочитај повеќе