професија

Сподели со своите пријатели

Архивските службеници во Овалниот кабинет на американскиот претседател Доналд Трамп, Соломон Ларти и Реџиналд Јанг извршувале најбесмислена работа во светот – со селотејп лента лепеле парчиња документи кои ги кинел Трамп. – Минуваме низ многу искинта харјиа и ја составуваме во целина. Некогаш документите се искинати по средината, некогаш воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Научниот институт „Паул Емили Виктора“ објави конкурс за 40 работни места во шест бази на Арткикот и Антарктикот. Вртоглаво спуштање 300 метри под мразот на Антарктикот (видео) Услов е познавање на францускиот разиј, а се бараат хемичари, столари, пекари, слаткари и други професии. Русите откриле дека Антарктикот не е онаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Има генијалци за кои никој никогаш не слушнал се додека не се појави интернетот. Еве еден таков. Изумил направа која многу успешно го решава проблемот со спиење на работа. Единствено што механизмот е малку комплициран, но мора да признаеме, многу ефикасен. Тешко е да се објасни, затоа погледнете сами. ViewПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ветеринарна клиника и прифатилиѓте за мачки „Just Cats“ од Даблин неодамна објави оглас за работа од соништата за секој љубител на животните. На мачката и се заглавила главата во конзерва, а мачорот „ја искористи шансата“ (видео) Имено тие бараат професионален негувач на мачки. За оваа работа не ви е потребнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали на работното место често почувствувате досада? Или можеби не сте доволно заинтересирани за професијата со која се занимавате? ОВИЕ ПРОФЕСИИ СЕ ШТЕТНИ ПО ЗДРАВЈЕТО: Новинарите ги убива стресот Еве некои знаци кои можат да ви покажат дека е време да започнете да се занимавате со нешто попримамливо: 1. ДосадноПрочитај повеќе