Папуа Нова Гвинеја

Сподели со своите пријатели

Премиерот на Папуа Нова Гвинеја го објави новиот состав на владата, кој вклучува не само некои нови лица, туку и некои нови позиции, меѓу кои и функцијата министер за кафе. Loading… Објавата, прва од ваков вид во светот, ја покажува посветеноста на владата за проширување на клучните земјоделски индустрии, речеПрочитај повеќе