Општина Липково (Page 9)

Сподели со своите пријатели

Четири хектари сува трева и нискостеблести растенија вчера изгореле во атарот на селото Виштица, општина Липково, информираат денеска од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Во 14:35 часот започнала интервенција на тројца пожарникари од ТППЕ Куманово, а во гаснењето учествувале и петмина вработени во Македонски шуми. – Поради непристапенПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Фондот за здравствено осигурување денес најави отварање на рурални аптекарски станици со кои директно ќе бидат опфатени повеќе од 90 илјади граѓани кои живеат во руралните средини каде е сместена аптекарската станица, како и огромен број граѓани кои живеат во соседните населени места кои конечно ќе можат да земаат лекови наПрочитај повеќе