Оливер Илиевски

Сподели со своите пријатели

Кумановци не треба да бидат загрижени за вода за пиење, бидејќи во двете брани има доволно количини акумулирана вода, соопштија од подружницата на АД Водостопанство „Кумановско-липковско поле“. Loading… Во двете брани Липково и Глажња има 19 милиони метри кубни вода. – Количината е доволна и за вода за пиење иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Браната Глажња прелева, кумановци ќе немаат проблем со водоснабдување, соопштија денеска надлежните водостопанство „Кумановско липковско поле“. Loading… Врнежите, топењето на снегот ја наполнија браната. Надлежните од претпријатието велат дека успешно ја завршиле претходната сезона. – Навремено ја стопиравме водата и сите канали низ кои истекува. Целосно е исполнета 25 милиониПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во моментов во браните Липково и Глажња има 14 милиони метри кубни вода, соопштија денеска од Водостопанство „Кумановско-липковско поле“. Loading… Според надлежните, количината ќе биде доволна за да се задоволи потрошувачката на вода за кумановци. – До почетокот на сезоната за наводнување очекуваме приливи на вода кои ќе бидат доволниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Вода за пиење во Куманово ќе има, иако има помала количина вода во браните Липково и Глажња, информираа надлежните од водостопанство „Кумановско-липковско Поле“. Loading… Вкупно во браните има 9,8 милиони метри кубни вода. Надлежните велат дека очекуваат врнежи наредниот период. – Изминатиов период имаше одредени врнежи од дожд во нашиотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бајпасот кој обезбедува дополнителни количини вода за корисниците на Куманово се очекува да биде пуштен во употреба утре, информираше денеска директорот на АД Водостопанство „Кумановско – липковско поле“, речиси истовремено додека на седницата на Советот на Општина Куманово говореше директорот на ЈП „Водовод“ Оливер Стојмановски. Loading… Стојмановски одговарајќи на советничкоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Исполнетоста на акумулациите Липково и Глажња е педесет проценти, информираа денеска надлежните од АД Водостопанство „Куманово-липковско поле“. Loading… Вода за пиење ќе има, можни се рестрикции за наводнување за земјоделците, најавија одговорните. Овие месеци од почетокот на годинава, но и претходните месеци, есента 2021 година речиси и да немаше врнежиПрочитај повеќе