Момчило Јовановски

Сподели со своите пријатели

Почна тампонирање во кумановското село Доброшане соопштија надлежните од одделението за комунални дејности од општина Куманово. Loading… Тампонирањето е дел од годишната програма за санација на улици во општината.     – Ќе се тампонираат неколку улици во ова населено место. На овие улици претходно беше поставена фекална канализација. ПорадиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна поставување бекатон во кумановското село Лопате, соопштија денеска надлежните од одделението за комунални дејности од општина Куманово. Loading… Бекатон се поставува на клучни улици кои го поврзуваат селото со регионалниот пат Куманово-Липково. -На овој начин се обезбедува поврзување на уличките со регионалниот пат, изјави помошникот раководител на одделението, МомчилоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна изградбата на фекална канализација да улицата од село Проевце кон градот Куманово, информираа денеска надлежните од одделението за комунални дејности. Loading…     Жителите на ова населено место досега немаа мрежа и бараа изградба за да се решат нивните основни инфраструктурни потреби. – Канализациската мрежа ја гради скопската компанијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна реконструкцијата на улицата „Братство и единство“ во Куманово, соопштија денеска надлежните од одделението за комунални дејности. Loading… Покрај простување асфалт, ќе се изградат бетонски рабници, ќе се санира и паркинг просторот во близина на градскиот стадион.     Влезот на улицата која почнува кај меѓуградската автобуска станица е достаПрочитај повеќе