Ла ниња

Сподели со своите пријатели

Враќањето на климатскиот феномен познат како Ел Нињо ќе предизвика нов пораст на глобалните температури над вообичаениот просек и ќе доведе до невидени топлотни бранови. Loading… Ова предупредување од научниците го пренесува британски Гардијан, кој наведува дека првите прогнози сугерираат дека Ел Нињо ќе се врати во текот на 2023Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Водите околу Јужниот остров на Нов Зеланд се шест степени потопли од вообичаено поради климатските промени, временскиот феномен Ла Ниња и областите со висок воздушен притисок, велат научниците. Loading… Океанографот Жоао де Соуза изјави дека температурата на водата моментално е четири степени потопла од просечната и дека овие температури ќеПрочитај повеќе