Курилски острови

Сподели со своите пријатели

Руското Министерство за одбрана објави дека распоредило мобилни системи за ракетна одбрана на северните Курилски острови – дел од стратешки лоциран синџир острови што се протега меѓу Јапонија и рускиот полуостров Камчатка. Loading… Јапонија тврди дека јужните Курилски Острови ги држи Русија, кои Токио ги нарекува Северни територии. Станува зборПрочитај повеќе