Бобан Стефановски

Сподели со своите пријатели

Кумановецот Бобан Стефановски, нашиот најпознат планинар и алпинист од Куманово, се искачи на врвот Казбек висок 5.054 метри на масивот Кавказ, на самата граница меѓу Русија и Грузија. Loading… Тоа беше причина плус да поразговараме со Стефановски кој досега има освоено многу височини низ светот.     КМ: Веќе можемеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Национална установа Центар за култура “Трајко Прокопиев” Куманово на 12.04.(среда) 2023 година во изложбениот салон со почеток во 19.00 часот ќе биде отворена Самостојна изложба на фотографии “Планината го има последниот збор” од Бобан Стефановски Loading… Бобан Стефановски – планинар и планинарски водич, човекот кој се има искачено наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бобан Стефановски од Куманово го искачи врвот Дамаванд, највисокиот планински врв во Иран и Мала Азија, како дел од својата серија на освојувања на највисоките светски планини. Loading… Во својата досегашна животна авантура, Стефановски е единствениот кумановец кој има искачено седум високогорски врвови: првиот што го качи врвот Арарат (5137м.)Прочитај повеќе