анксиозност

Crop disappointed young ethnic female with dark hair in casual clothes grabbing head with hands and looking down while sitting against white wall at home

Сподели со своите пријатели

Анксиозноста не е најмалку пријатна. Loading… Поради чукање на срцето, напади на паника и други непријатни симптоми, оние кои имаат проблем со анксиозност, честопати завршуваат во Ургентниот центар. И, лекарите, сепак, не ја наоѓаат причината за нивната состојба.     Ова може да се објасни со фактот дека анксиозноста еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Анксиозноста, стресот и нервозата се состојби кои имаат многу заедничко, но и се разликуваат. Прво е важно да се напомене дека анксиозноста е вид пореметување кое може да се дијагностицира врз основа на различни симптоми. Тоа се забележува во долг рок. Притоа тежнееме да се грижиме, без да има реалнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Анксиозност е нормална реакција на стресот и може да биде корисна во некои ситуации. Може да нѐ предупреди на опасности и да ни помогне да се подготвиме и да обрнеме внимание. Loading… Анксиозните растројства се различни од нормалното чувство на нервоза или анксиозност и вклучуваат прекумерен страв или анксиозност. АнксиознитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нормално е да се грижите за иднината. Нормално е да се грижите за проблемите во кои моментално се наоѓате. Стравот е корисен, но не е продуктивен. Loading… Поради сето ова, ви пренесуваме 9 начини како да ја надминете анксиозноста:   Прифаќање на реалноста Живееме во свет кој многу се менува.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нова студија покажала дека слушањето хеви метал помага во борба со негативните емоции кои одат со депресијата и анксиозноста. Loading… Лих Шарман од Универзитетот во Квинселд се занимава со истражување на влијанието на музиакта врз општеството и таа по работа со 39 лица на возраст од 18 до 34 годиниПрочитај повеќе