НАСТАВНИЧКА копа по контејнери за да се храни од чисто задоволство – ОВА Е НЕЈЗИНОТО МЕНИ!

Сподели со своите пријатели

Иде Мик Габан (39), наставничка по математика од Даблин, откри дека преживеала два месеци само со храна од контејнери. Ноќе, вели таа, го обиколува своето соседство и ги пребарувала контејнерите со цел да се намали вкупната фрлена храна во нејзиниот град, и така си обезбедила три оброка дневно и закуски и заштедила уште повеќе.

Loading...

Таа се опишува себеси како „еколошки воин“ и јаде сè, од контејнери – овошје, зеленчук, месо, готови јадења и чоколади. Своето движење таа го нарекува „фреганизам“ и вели дека во основа станува збор за „присвојување на фрлената храна“.

Posted by Íde Mhic Gabhann on Saturday, April 20, 2019

– Само за еден месец заштедив 700 фунти благодарение на контејнерите – вели Иде, која инаку е во брак со научникот Кјаран (38), кој не јаде како неа, но не му пречи што Иде јаде од контејнерите.

– Зборувам за тоа отворено, дури и на работа. Честопати, кога наоѓам добри задоволства како крофни, ги носам во комората и оставам знак дека крофните се бесплатни, но и дека се од контејнер. Многу луѓе се згрозени од тоа, не гледам зошто – вели таа, додавајќи дека добива и ужасни погледи од минувачите додека бара храна во контејнери.

 

 

Posted by Íde Mhic Gabhann on Sunday, December 9, 2018

Еве што јаде:

Појадок: Пецива со поминат рок.

Loading...

Ужина: Овошна салата.

Ручек: Бајати подготвени тостови.

Вечера: Фрлен ориз со фрлен скапан зеленчук или готов оброк со истечен рок.

Десерт: Топло чоколадо направено од млеко во прав на кое истекол рокот.

– Најлошото што можете да го најдете е згужвана амбалажа јогурт кој тече или слично. Јас не копам во секој контејнер, само во контејнерите на супермаркетите што фрлаат храна – вели таа, додавајќи дека гледа само предност во нејзиниот начин на живот затоа што е поеколошки, бидејќи ја заштедува потрошената храна и заштедува многу пари.

Leave a Reply