Мештаните мислеле дека паѓаат метеори, но кога ја дознале вистината останеле згрозени (видео)

Сподели со своите пријатели

Ледени топки тешки од 10 до 12 килогрмаи паднале во селото Фалзипур Бадли во Индија, а она што на сите на прв голем им изгледало како да е од временска непогода, се испоставило малку поодвратно.

Кога слушнале голема бучава, мештаните мислеле дека паднал метеор. Сепак вистината е поинаква.

Индиските власти се сомневаат дека огромното парче мраз е заледен измет кој испаднал од патнички авион.

Loading...

Авионите, инаку, отпадот од тоалетите го чистат кога авиониот ќе слети на аеродром.

Меѓутоа, постои можност отпадот некогаш да го испуштат во текот на летот, од што локалните власти моментално се плашат.

Локалните истраувачи испратиле примерот од мразот на анализа за да се утврди дали навистина се работи за човечки измет.

– Тоа беше тешка топка, предизвика паника затоа што луѓето сушнаа дека нешто падна и трчаа да видат што се случува, рекол еден мештанин.

https://youtu.be/5rJvXXYBSSk


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.