Лавров: Русија никогаш не одбила дијалог со Европа

Сподели со своите пријатели

Русија никогаш не одбила да учествува во рамноправен дијалог со своите европски партнери, ниту да бара начини за решавање на безбедносните прашања, изјави шефот на руската дипломатија Сегреј Лавров.

Loading...

„Никогаш не сме го прескокнале рамноправниот дијалог со нашите европски партнери, ниту потрагата по начини за решавање на безбедносните прашања“, рече Лавров, зборувајќи за резултатите од официјалната дипломатија на Москва во 2022 година.

„Се надеваме дека порано или подоцна ќе видиме политички сили во Европа кои ќе можат да тргнат од сопствените национални интереси, а не од амбицијата да му угодат на некого преку океанот. Тогаш ќе најдеме со кого да се договориме. рече Лавров, според ТАС С.