Интересен и брз IQ тест: Дали можете да ги решите овие загатки?

Сподели со своите пријатели

Внимателно прочитајте ги прашањата и обидете се да го дадете точниот одговор.

Loading...

Напрегнете го вашиот мозок и проверете колку сте снаодливи. Одговорите и објаснувањата ќе ги најдете на крајот од текстот.

Тест на личност од Далај Лама кој ќе открие се за вас!

  1. Бегство од затвор

На затвореникот му се укажала можност да избега од затворот. Тој веќе успеа лда излезе од ќелијата, а само надворешната врата го дели од слободата. Постојат три излези од затворот.

Првите ги чуваат три лути кучиња чувари кои никого не пуштаат надвор. На другата врата има темпирана бомба, а последните минути веќе отчукуваат. Меѓутоа, на третиот стои чувар вооружен до забите.

Од која врата затвореникот најлесно ќе избега?

Тест на личност од три секунди кој открива што другите мислат за вас!

  1. Истражувач и пештера

Истражувач на Јужниот пол бил фатен во неверојатна снежна бура. Свесен дека некаде мора да се засолни, пронашол две пештери. Сепак, тој не може да влезе во ниту edna од нив без никакви проблеми.

Loading...
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Село на лото милионери: Мештани се здружиле и освоиле 143 милиони евра

Имено, во првата има огромна поларна мечка која ќе го  изеде. Во втората, некој оставил радиоактивен отпад на кој не е мудро некој да му приоѓа.

Која пештера ќе ја избере?

  1. Куќа со четири врати

Мажот бил киднапиран и заклучен во непозната куќа. Неговите киднапери безгрижно го оставиле сам – тие знаат дека тој не може да помине низ ниту една врата без да го ризикува својот живот и веројатно да го изгуби.

Тест на личноста од Фројд: Трае неколку минути, а открива многу за вас!

Значи, зад првата врата е снег и екстремен студ, тој ќе замрзне до смрт ако излезе. Зад другата е базен со гладни ајкули. Зад третата врата сè е исполнето со отровни гасови, а зад четвртата сонцето е толку силно што ги согорува сите живи суштества.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Јапонски милијардер избра кого ќе понесе со себе на патување до Месечината

Преку која врата тој успешно ќе избега?

  1. Седум сестри во колиба

Седум сестри се во колибата и секоја од нив прави нешто. Првата чита роман, втората прави палачинки, третата игра шах, четвртата решава крстозборки, петтата пере облека, а шестата наводнува растенија.

Тест на личноста што открива колку сте одговорни, зрели и подготвени за промени

Loading...

Што прави седмата сестра?

  1. Кражба на чевли

Еден млад човек наследил две фабрики во кои се произведувале многу убави женски чевли. Сè одело добро додека не забележал дека вработените им ги крадат тие убави чевли за своите жени и девојки. И немало шанса да фатат некој од нив!

Каква одлука донел младиот човек да го намали бројот на украдени чевли?

  1. Пополнете го празно место
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Младите во оваа држава ќе добиваат бесплатни кондоми

Маја е ќерка на Роберт. Роберт е ____ на таткото на Маја.

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ: Дали се занимавате со професијата за која сте родени?

Еве ги точните одговори:

1. Затвореникот ќе избега низ вратата со бомба. Бомбата веќе отчукува и кога ќе експлодира нема да има повеќе опасност, тоа дури ќе му го отвори патот за бегство.

2. Тие ќе влезат во првата пештера – нема поларни мечки на Јужниот пол!

3. Затвореникот ќе избега преку последната врата, зад која е сонцето. Како? Едноставно ќе чека ноќ, односно сонцето да зајде.

Loading...

4. Седмата сестра игра шах со третата.

Сакате да погледнете подлабоко во себе? Најпрецизниот јапонски тест на личноста!

5. Сопственикот наредил едната фабрика да ги произведува само левите чевли, а другата само десните.

6. Роберт е ИМЕТО на таткото на Маја.