Сакате да погледнете подлабоко во себе? Најпрецизниот јапонски тест на личноста!

Сподели со своите пријатели

Дали сакате да погледнете подлабоко во себе? Овој одличен јапонски тест за личност е дизајниран од Тадахико Нагао и објавен во една од неговите книги.

Loading...

Тестот се покажа како точен за повеќето луѓе што го решиле. Погледнете што ќе ви открие.

ШТО СЕ КРИЕ ВО ВАС? Решете го тестот и дознајте каква личност сте навистина!

Подгответе пенкало и лист хартија. Додека ги читате прашањата, запишете ги одговорите,  можете и да нацртате ако сакате.

  1. Замислете си дека сте во пустината и во неа има коцка. Дали ја гледате?

Колку е голема?

Од што е направена?

Каде точно се наоѓа во пустината? Дали е затрупана во песок или стои на врвот на песокот? Дали можеби лебди? Се движи?

  1. Во пустината има и скали.

Од кој материјал се направени?

Loading...

Колку се високи?

Каде се тие во однос на коцката?

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ: Дали се занимавате со професијата за која сте родени?

  1. Сега забележувате коњ кој се појавува.

Колку е далеку од коцката?

Што прави?

Како се движи?

Како изгледа?

Дали е врзан или се движи слободно?

Loading...

Има ли седло?

  1. Сега замислете цвет во пустината.

Каде се наоѓа во однос на коцката?

Колку цвеќиња гледате?

Стар тибетски тест со само три прашња кој открива многу за вас

  1. Сега започнува невреме. Замислете го.

Дали е тоа голема или мала бура?

Дали бурата е мирна или хаотична?

Кое е растојанието помеѓу невремето и коцката?

Дали невремето влијае на коњот, цвеќето, коцката и скалите?

Loading...

Што значи сето ова?

Коцка

Ве претставува вас. Ако таа е голема, веројатно сте сигурна личност. Вие би можеле да бидете добар менаџер. Ако таа е мала, вие сте срамежлива и скромна личност, вие сте тивки и не сакате да бидете забележани.

Ова е најкраткиот IQ тест, но 80% од луѓето прават барем една грешка!

Ако коцката е закопана во земја, сакате да планирате и да размислите однапред.

Ако стои над песокот, вие сте прагматична личност која знае што прави и што сака од животот.

Loading...

Ако се врти или се движи, размислувате „надвор од кутијата“ и не сте секогаш подготвени да се согласите со стереотипите и конвенционалните сфаќања.

Коцка што лебди во воздух значи дека имате уметничка личност и многу си имагинативен карактер.

Ако коцката не е направена од цврст материјал, тоа значи дека вашиот внатрешен свет и односот кон животот сè уште се обликуваат. Ако таа е цврста, вие сте целосно формирана личност која е тешко да се манипулира.

Што всушност тестот за интелигенција открива за човекот?

Скали

Loading...

Тие ги претставуваат вашите пријатели.

Начинот на кој ги замисливте скалилата, зборува за тоа колку сте блиски со пријателите и роднините и како ги третирате.

Ако скалилата ја допираат коцката, вие сте блиску до нив и ги решавате вашите проблеми со нивна помош.

Ако тие не ја допираат коцката, сами ги решавате вашите проблеми.

Доколку скалите се под коцката, тоа зборува за тоа дека вашите пријатели ве гледаат како лидер и авторитативна личност.

Loading...

Ако ги видите скалилата и коцката на исто ниво, вие и вашите пријатели сте рамноправни.

Што прво гледате на фотографијата? Овој психолошки тест открива детали за вашиот карактер!

Ако скалилата се над коцката, ги гледате вашите пријатели како авторитативни.

Кратки скали значи дека имате мала група пријатели. Ако се високи, вие сте екстровертна личност која има многу пријатели и познаници.

Коњ

Го симболизира вашиот партнер.

Loading...

Дали гледате кафеав коњ наменет да работи во поле? Тогаш сакате браќен партнер на кој можете да му верувате.

Дали сте замислиле одличен Пегаз или еднорог? Тогаш веројатно сонувате за некој што никогаш нема да го имате или славна личност.

Ако коњот е врзан, тоа укажува на вашата потреба за контрола во врската.

Што носот зборува за вашата личност?

Ако има седло, со тоа се чувствувате безбедно. Ако не, вие го гледате вашиот партнер како непредвидлива личност што не можете да ја контролирате.

Loading...

Ако коњот е далеку од коцката или се движи во спротивна насока, се чувствувате оддалечени од вашиот сегашен партнер или далеку од партнерството какво би сакале да имате.

Цвеќиња

Тоа ги симболизираат децата.

Некои луѓе замислуваат само еден цвет, други гледаат шарена градина или цвеќиња што ја покриваат коцката и целата пустина. Количината на цвеќе што ја замислувате значи колку деца би сакале да имате и вашите чувства за нив.

Мислите дека не можете да бидете хипнотизирани? Направете го овој тест и дознајте!

Ако цвеќињата се близу до коцката, сакате блиска врска со вашите деца или веќе имате. Ако тие се далеку, не се грижите премногу за растојанието помеѓу вас и вашите деца.

Невреме

Тоа ги означува вашите стравови.

Ако бурата е далеку, имате малку грижи во животот.

Ако е близу до коцката, подготвени сте да се соочите со она што е пред вас.

Ако невремето е над коцката, сметате дека во моментов сте преокупирани со проблеми.

Што прво гледате на фотографијата? Овој психолошки тест открива детали за вашиот карактер!

И ова се значењата на индивидуалните бои на коцката:

Црна: Бојата на авторитетот, елеганцијата, софистицираноста и заведувањето.

Бела: Невиност, чистота.

Црвена: Доминација, моќ, сексуална енергија, привлекување внимание. Бојата на љубовта.

Сина: Претставува знаење, лојалност, авторитет.

Loading...

Зелена: Емпатија, напредок, пари, виталност, релаксирачка боја.

Жолта: Привлекува внимание. Бојата на оптимизмот, ентузијазмот, разиграноста.

ОБИДЕТЕ СЕ: Ова е најкраткиот, но и најтешкиот IQ тест во светот

Виолетова: кралска боја, претставува луксуз, богатство, рафиниран вкус, романса, женственост.

Кафеава: Сигурност, стабилност, боја на земјата.


Leave a Reply