Тест на личноста од Фројд: Трае неколку минути, а открива многу за вас!

Сподели со своите пријатели

Зигмунд Фројд е еден од најценетите, но и најконтроверзни научници на 20 век.

Loading...

Во текот на неговиот живот, некои го сметале за шарлатан, други за генијалец!

„Коко Шанел“ го нарече првиот машки феминист, а две работи ја обележаа неговата кариера – разоткривање на мистеријата за човечкиот сон и „пронаоѓање“ на клучот на потсвеста, пишува Historical Entertainer.

Еве го неговиот интересен тест. Ќе имате неколку прашања пред вас.

Најважното правило е да одговорите искрено. Не размислувајте премногу – одговорете со првото што ќе го помислите.

Можете да дадете исти одговори на различни прашања. Не преминувајте на следното прашање додека не одговорите на претходното.

И не ги гледајте резултатите.

Препорачливо е одговорите да ги запишувате на парче хартија и дури подоцна да ги споредите со резултатите.

Loading...

Прашања:

1. Гледате во морето. Вашето прво чувство?

2. Одите низ шумата и гледате во нозете. Како се чувствувате? (времето за одговор е до 30 секунди)

3. Гледате лет на галеби. Што чувствуваш?

4. Гледате стадо коњи. Напишете прво како се чувствувате, не размислувајте долго.

5. Во пустината гледате ѕид со мал отвор, зад кој се наоѓа оаза. Што ќе направиш?

6. Повторно пустина. Уморни сте од долгиот пат. Гледате сад со вода. Што правиш? Можеби е банално, но напишете го одговорот на хартија.

7. Изгубени сте во шумата. Веќе се стемнува. Гледате куќа со осветлен прозорец. Што правите?

Loading...

8. Во магла сте. Како ќе се однесувате. Што да се направи?

Одговори:

1. Вашиот став кон животот, емоциите, чувствата.

2. Како се чувствувате во вашето семејство.

3. Вашиот однос кон жените.

4. Вашата однос со мажите.

5. Вашата основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми.

6. Вашиот сексуален живот. Избор на партнер.

Loading...

7. Вашата подготвеност за брак. За венчавка – вредноста на бракот.

8. Вашиот став кон смртта.


Leave a Reply