Тест на личност од Далај Лама кој ќе открие се за вас!

Сподели со своите пријатели

Тестовите на личноста можат да бидат многу забавни.

Loading...

И тие честопати ни покажуваат нешто што не сме ни знаеле за нас самите.

Еден од најинтересните, како што велат, го составил лично Далај Лама.

Тест на личност од три секунди кој открива што другите мислат за вас!

Потребна ви е хартија и пенкало за овој тест.

Внимателно прочитајте ги прашањата и наскоро ќе ги добиете одговорите:

  1. Наредете ги следниве пет животни по редослед од омилено до најмалку омилено:

а крава

б. тигар

Loading...

в. овца

г. коњ

д. свиња

Тест на личноста од Фројд: Трае неколку минути, а открива многу за вас!

  1. Напишете еден збор што најдобро ги опишува следниве работи:

а куче

б. мачка

в. глушец

г. кафе

Loading...

д. море

Тест на личноста што открива колку сте одговорни, зрели и подготвени за промени

  1. Запомнете некој што ве познава и ви е важен и можете да го поврзете со една од следниве бои. Не повторувајте го вашиот одговор двапати. Само додајте по една личност на секоја боја:

а жолта

б. портокалова

в. црвена

г. бела

д. зелена

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ: Дали се занимавате со професијата за која сте родени?

Loading...

Сега, кога ќе завршите, погледнете во толкувањето на вашите одговори:

  1. Вака се опишани приоритетите во животот:

Крава означува КАРИЕРА. Тигар означува ГОРДОСТ. Овци означува ЉУБОВ. Коњ означува СЕМЕЈСТВО. Свиња означува ПАРИ.

  1. Работите го опишуваат вашиот живот

Описот на кучето ја означува вашата личност. Описот на мачката укажува на личноста на вашиот партнер. Описот на глувчето укажува на личноста на вашите непријатели. Описот на кафето го означува вашето искуство во љубовниот живот. Описот на морето го покажува вашиот животен стил.

  1. Боите означуваат…

Жолта: Некој што никогаш не го забораваш. Портокалова: Некој што може да го сметате за вистински пријател. Црвена: Некој што навистина го сакате. Бела: Вашата сродна душа. Зелена: Личност која ќе ја паметите до крајот на животот.


Leave a Reply