Дал живот за да ги спаси од Титаник, но тогаш започнала драмата на малите браќа (ВИДЕО)


Мајкл Навратил вил во процес на развод од неговата сопруга, на која ѝ било доделено старателство над нивните двајца синови Мајкл Јуниор (4) и Едмондмон (2).

Нивниот татко добил дозвола од неговата поранешна сопруга да ги однесе децата на Титаник во Америка, а потоа следувала целата драма.

Loading...

На дното на Атлантикот исчезнуваат делови од Титаник (ВИДЕО)

Тие се регистрирале како патници од втора класа и за да избегнат проблеми со француската полиција, неговиот татко им дал лажни имиња.

Кобната ноќ кога бродот почнал да тоне, браќата ги извадиле од кабината нивниот татко и друг маж, при што ги однеле во чамецот за спасување.

Ова бил последен пат кога го виделе нивниот татко, кој починал во леденото море.

ШОКАНТНИ ТВРДЕЊА: Титаник не потонал поради удар во санта мраз (ВИДЕО)

Сепак, момчињата станале медиумска сензација затоа што во тој момент не се знаело дека имаат жива мајка.

Тие биле наречени „Сирачињата од Титаник“ и биле привремено сместени во домот на преживеаната Маргарет Хитс, која живеела во Менхетен.

Властите се обиделе да ги најдат најблиските роднини на двајцата браќа, но со оглед дека тие сè уште имале лажни имиња – Луис и Лола, тоа било скоро невозможно.

Loading...

ОГРОМНА ЛИСТА: Овие светски ѕвезди одбиле да глумат во „Титаник“ (ВИДЕО)

Во написот за весник од 1912 година, малите деца одговарале на секое прашање на францускиот конзул со „уи“ затоа што тие повеќе биле заинтересирани да се играат со новите играчки што ги добиле.

Репортерот го прашал Маргарет Хаис дали момчињата би можеле да се идентификуваат според картите што ги купил нивниот татко, на кои тој одговорил:

„Никогаш не сум патувал во друга класа, така што не знам ништо за тоа“.

Дали масоните влијаеле врз истрагата за Титаник? Нови докази за потонувањето на бродот!

Овој коментар илустрира дека парите и богатството можеле да помогнат да спасат животи.

Имено, „Титаник“ имал три класи за сместување на патници. Од првата класа, дури 324 преживеале, дури 201 спасени од втората класа, а од третата класа од 708 патници, само 181 го преживеа бродоломот.

Написите во весниците за момчиња играа клучна улога во утврдувањето на нивниот вистински идентитет.

Во меѓувреме, нивната мајка Марсел сфатила дека нејзиниот поранешен сопруг починал во бродолом и очајнички се обидувал да открие што се случило со децата.

Последните шокантни фотографии од Титаник кои долго биле криени од јавноста (фото+видео)

Loading...

Кога вестите од Америка започнале да пристигнуваат во Европа, Марсел забележала еден од текстовите што вклучува фотографија на нејзините синови.

Кога успеала да го докаже нивниот идентитет, таа со првиот брод отпатувала за Њујорк и конечно ги пронашла своите деца таму.

Семејството се вратило во Франција. Мајкл Јуниор подоцна стана единствениот човек што го преживеал овој историски бродолом, а неговиот брат Едмонд починал во 1953 година.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *