Дали масоните влијаеле врз истрагата за Титаник? Нови докази за потонувањето на бродот!

Сподели со своите пријатели

Врз истрагата за потонувањето на Титаник можеби влијаеле масоните, укажуваат нови докази.

Последните шокантни фотографии од Титаник кои долго биле криени од јавноста (фото+видео)

Loading...

Тајната ахрива во која има два милиони масони, прв пат јавно е објавена на страницата „Ancestry“ и открива во колкава мера масоните биле вклучени во контроверзната британска исрага за најголемата катастрофа од тоа време.

По 105 години откриени телеграми од Титаник: Што навистина се случило со лешевите на патниците?

Архивата потврдува дека не само што судијата кој ја надгедувал британската комисија за катастрофата и главниот истражувач, туку и оние кои избегнале цензура – сите биле масони.

Најголемата мистерија на Титаник која до денес остана неразјаснета

ДОдека истрагата на американскиот Сенат покажала дека виновник бил британскиот трфовски одбор поради „слаби регулации кои дозволиле на бродот да има мал број чамци за спасување“, британската истрага, која ја предводел Лорд Мерси не го обвинила одборот.

 

 

Но, Лорд Мерси, односно Џон Чарлс Бигам, бил, како сега се дознава, масон кој пристапил во лондонската ложа во 1881. година. Тука припаѓал и претседателот на одборот, Сидни Бакстон, кој станал член истата година во Лајмхаус во источниот дел на Лондон.

Титаник не потонал поради санта мраз? Тајни документи ја откриваат шокантната вистината (видео)

Масони биле и директорите на бродоградилиштето и компанијата

Имињата на најмалку двајца од пет членови на експертите кои учествувале во истрагата, исто така се наоѓаат во масонската ахрива, а тоа се професор Џон Харвард Билс, сепцијалист за поморска архитектура и Едвард Честон, поранешен инжинер.

Пронајден ѓердан на Титаник кој крие уште потажна приказна од онаа на филмот (видео)

Loading...

Во меѓувреме се дознало и дека Лорд Пири, кој бил директор на бродоградилиштето „Harland and Wolff“ во Белфаст, во кое е граден Титаник и еден од директорите на компанијата која била на чело „White Star“ (компанија во чија сопственост бил Титаник), исто така биле масони.

 

 

Експертот за Титаник, Ник Комптон, автор на книгата „Titanic on Trial“ изјавил:

– Истрагата за Титаник во Велика Британија е означена како „корегирана“ затоа што од неа се исфрлени голем број инволвирани. Само тројца патници биле испрашани, со тоа што сите припаѓале на првата класа. И капетанот Смит бил исклучен и тоа само затоа што поголемиот дел од бродовите во тоа време обично минувале низ мраз без поголеми последици. Единствена личност на која двете истраги водат бил капетанот на бродот „Калифорнија“ кој се наоѓал на одалеченост од 13 километри и чиј екипаж гледал дека од Титаник се испукани сигнални ракети, а не направиле ништо додека не било предоцна.

13 „Илуминати“ семејства кои го контролираат светот

Ги спасувале првин богатите?

Комптон тврди дека Британците повеќе се фокусирале на популистичките проблеми, како на пример дали спасувачките бродови ги примиле богатите патници кои им нуделе мито и зошто не се вратиле по луѓето кои пливале околу бродот.

 

 

Инаку, патничкиот брод потонал на дното од Атлантикот рано наутро на 15. април 1912. година, остана една од најголемите поморски катастрофи во која загинале над 1.500 луѓе, а преживеале само 700.

Германскиот Титаник имал потрагична судбина од вистинскиот: Нацистичка елита тргнала на последното патување (ФОТО)

Loading...

Со британската истрага раководел трговскиот одбор кој дал одобрение за бродот, а за кој многумина верувале дека не сакале да го пронајдат виновникот, затоа што помеѓу одговорните бил и тој самиот одбор како и компанијата „White Star“.

Истрагата заклучила дека капетанот Смит го направил она што би го направиле и другите способни луѓе доколку биле на неговот место, пишува „Telegraph“.

По еден век пронајдени остатоци од „Чилеанскиот Титаник“: Мистеријата конечно ќе биде решена (видео)

Но, поврзаноста на масоните фрла ново светло врз целата истрага, но и укажува во колкава мера масоните биле вклучени во британското високо општество, како и тоа во колкава мера можеби управувале со општеството.


Leave a Reply