Rade

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски за неделникот Фокус истакна дека граѓанското движење што ќе земе учество на следните парламентарни избори, ќе понуди нови реално остварливи политики со нов кадровски потенцијал на ниво на државата во сите градови и општини. Loading… Димитриевски посочува дека ќе има место за сите штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска информираше дека е завршено поставувањето на нова енергетско-ефикасна фасада на матичниот училишен објект на СОУ „Перо Наков”, како и замената на старите прозорци со нови енергетско ефикасни ПВЦ прозорци на објектот.  Во училиштето во моментот настава посетуваат над 800 ученици, а почетоците наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, и идеен творец на движењето “За наше Куманово“ го посети Прилеп, за што извести преку неговиот Фејсбук профил: Loading… Денеска на покана на група граѓани од Прилеп се сретнав со дел од иницијативниот одбор за формирање на граѓанското здружение “За Наш Прилеп” и ги споделивПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

НЕ КОПАЈТЕ СИ ГИ ОЧИТЕ, ЌЕ ВИ ТРЕБАТ! Loading… Пишува м-р Слободан ТОМИЌ Колумната е посветена на мојот пријател ИВАН П. Латинскиот афоризам “Homo homini lupus est“ (Човекот на човека му е волк) денес е свето правило и најмудра мисла од која не може да побегнеме! Стани од спиење, се’ до легнување, животот во едно деноноќие ти минува низ овааПрочитај повеќе