Утре се организира „Отворен ден на општина Старо Нагоричане“

Утре се организира „Отворен ден на општина Старо Нагоричане“

loading...

„Отворен ден на општина Старо Нагоричане“е настанот кој ќе се одржи утре, а ќе биде организиран во соработка и со поддршка на Заедничкиот проект на Европската унија и Советот на Европа “Унапредување на човековите права и заштитата на малцинствата во Југоисточна Европа”.

Настанот ќе се одржи во просториите на Општина Старо Нагоричане, поточно објект на Центар „Млади за млади – Y4Y“, со почеток во 10:00 часот.

Целта на настанот „Отворен ден“ е да се презентираат постигнатите цели и резултати од грантот пд програмата имплементирана од страна на општина Старо Нагоричане во рамките на Заедничкиот проект на Европската унија и Советот на Европа “Унапредување на човековите права и заштитата на малцинствата во Југоисточна Европа”. Општина Старо Нагоричане е избрана како пример за добра пракса за Македонија во согласност со овој заеднички регионален проект и ние би сакале да ги споделиме нашите добри практики со поканети претставници на локалните самоуправи од Македонија и регионот. Отворениот дневен настан ќе послужи како можност за секој да ги презентира и дискутира прашањата за заштита на малцинствата и промоција на локално ниво како и да се надминат пречките преку спроведување на конкретни резултати – ориентирани и ефективни активности – велат организаторите.

Од таму се надеваат дека овој отворен целодневен настан ќе биде добра можност за споделување на идеи и практики кои се прилагодливи во нашите локални власти и што уште повеќе ќе се обезбеди и да се зајакне промоцијата на малцинствата и заштита на локално ниво.

 


Loading...

Последни наслови

Facebook Comments