Зошто се уште не се пронајдени вонземјани?

Сподели со своите пријатели

Фемиевиот парадокс вели дека ако интелигентниот живот не е карактеристичен исклучиво за планетата Земја, тогаш нашата галаксија би требало да биде преплавена од напредни цивилизации.

Парадоксот настапува во простиот факт дека до сега не сме контактирале ниту една од нив. Каде се?

Loading...

Вонземјани, ритуално убиство или нешто трето? Еве што се крие зад мистеријата од Урал стара 60 години!

Еден од одговорите на оваа прашање е „хипотезата на зоолошката градина“ во која се пердложува напредните цивилизации од само за нив позната причина, намерно да не сакаат да ни се претстават, односно се кријат од Земјаните и човештвото.

 

 

Меѓутоа, проблемот поврзан со оваа решение е дека таков подвиг бара некој вид на организација. Тоа би значело дека во нашата галаксија постои заедница на напредни видови кои се сложни најмалку во една работа – да не контактираат со планетата Земја, пишува порталот „Кликс“.

Грчки теоретичар: Сите луѓе со оваа крвна група биле во контакт со вонземјани

Астрофизичарот Данкан Х. Форган оваа хипотеза дополнително ја разработил и заклучил дека веројатно постојат повеќе организации, наместо цивилизациите да се собираат во исклучително една асоцијација.

Loading...

Заклучокот го донел врз основа на неколку фактори, вклучувајќи ја староста на цивилизацијата, одалеченоста, времето на пристапување на организацијата и животниот век на циливизацијата.

– Доколку би постоела само една организација, тоа би значело дека нивниот животен век е извонредно долг и дека настануваат во краток временски период, што генерално е малку веројатно, но и натаму можно – рекол Форган.

Мештани тврдат дека заробиле вонземјани, властите велат дека тоа биле „џуџиња“ (ВИДЕО)

 

 

Баш проади тоа, поверојатно сценарио е во нашата галаксија да постојат повеќе цивилизациски дупки чија синхронизација е малку потешка.

Истражување открива како би реагирало човештвото доколку пристигнат вонземјани

– Можеби Земјата лебди во делот на галаксијата во која владеат група конзервативни или опрезни вонземјански цивилизации кои не сакаат да не контактираат. Од друга страна, како ќе стануваме технолошки понапредни, бариерите меѓу нас ќе исчезнуваат – додава Форган.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *