Убавите жени се „лепат“ за грди мажи затоа што со нив се посреќни

Сподели со своите пријатели

Истражување спроведено на Универзитетот во Флорида покажало дека во реалниот живот најдобро функционираат врските како онаа во филмот „Убавицата и ѕверот“.

Во истражувањето учествувале 113 хетеросексуални брачни парови кои се во брак помалку од четири месеци, а одговарале на прашања за вежбање, исхрана, здрави навики и други фактори кои влијаат на изгледот.

Зошто девојките сакаат високи момчиња?

Loading...

Научниците сите парови ги фотографирале, па по физичките карактеристики ги рангирале на скала од 1 до 10.

Резултатите од истражувањето покажале ека мажите кои се нашле при дното на скалата често повеќе се трудат да ги задоволат своите побави половини, така да им помагаат во домашните работи, често купуваат подароци, повеќе внимаваат на тоа како се облекуваат и повеќе се трудат во спалната соба, што дамите секако ги прави посреќни.

Зошто мажите сакаат помалку интелигентни жени?

Од друга страна, се покажало дека мажите кои се поатрактивни од своите сопруги, вложуваат многу помалку труд во бракот и дека во таквите врски обично жените се тие кои внимаваат на исхраната, облеката и изгледот, за да бидат што попривлечни.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.