Зошто мажите сакаат помалку интелигентни жени?

Сподели со своите пријатели

Врз основа на едно истражување кое е спроведено на просторите на Велика Британија се дошло до заклучок дека жените кои се поубави имаат поголеми шанси во освојувањето на мажите споредено со оние кои се интелигентни.

Во истражувањето биле вклуичени 121 маж, а секој од нив се сложил дека врската со жена чија интелигенција е надпросечна е премногу комплицирана.

Имено се дошло до заклучок дека мажите повеќе се наклонети кон жените кои не се успешни во голема мера и настојуваат да се скрасат, отколку со жени кои ќе бидат главен актер при изградбата на кариерата.

Се поставува прашањето дали жените кои се успешни ќе останат сами или ќе се скрасат крај мажи со помалку образование од нив?

Како одговор на ова прашање послужило истражување спроведено во 2012 година.

Дури 21% од женската популација кои завршиле факултет или дури и магистрирале се во брак со мажи кои завршиле само средна стручна спрема.

За неверуавње е дека истите тие мажи кои во животот тргнале со замо завршено средно училиште во поголем дел од случаите во домот донасаат повеќе пари.

[wpdevart_like_box profile_id=”1414421878780055″ connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”big” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.