Студена војна

Сподели со своите пријатели

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен тргна на турнеја низ Африка, во обид на САД да се спротивстават на руското влијание на тој континент, каде што големите сили повторно, како во Студената војна, се натпреваруваат за да добијат поддршка за нивните позиции во врска со војната во Украина, пренесува Радио СлоднаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На територијата на поранешниот Советски сојуз постоеле низа тајни градови за кои единствено знаеле високи службеници на КГБ. За време на СССР изградени се многи интересни архитектонски дела, чии автори и изведувачи во својата работа применувале многу необични решенија. Во реализација на проектот немало пречки, било да се работи заПрочитај повеќе