стрес

Man in Pink Dress Shirt

Сподели со своите пријатели

Стресот знае да биде предизвикувач на многу заболувања, но и ситуации во кои не знаете што да правите и како да се справите со него. Loading… Затоа ви пренесуваме 10 симптоми кои покажуваат дека сте под поголем стрес отколку што мислите на прв поглед.     Ве иритираат околностите штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Анксиозноста, стресот и нервозата се состојби кои имаат многу заедничко, но и се разликуваат. Прво е важно да се напомене дека анксиозноста е вид пореметување кое може да се дијагностицира врз основа на различни симптоми. Тоа се забележува во долг рок. Притоа тежнееме да се грижиме, без да има реалнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Без разлика на видот на работата и степенот на одговорност, секој одвреме-навреме поминува низ периоди на зголемен стрес, кој може да трае со денови. Loading… И често таквите околности ги влошуваат семејството, пријателите или љубовните ситуации. Подолу се дадени совети како да се „исклучите“ на крајот од денот, а некоиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Стресот е насекаде околу нас, но постојат начини да се справите дури и со него. Овие 7 стратегии се брзи, лесно-применувачки, оправдани од науката и може да се вршат на бирото. Можеме да се бориме со стресот уште во старт. 1. Пијте чај Loading… Веднаш станете и направете си чашаПрочитај повеќе