роботи

Сподели со своите пријатели

Компаниите во Северна Америка купиле четвртина повеќе роботи во првата половина од годината отколку во истиот период минатата година за да го олеснат проблемот со недостигот на работна сила и зголемените трошоци за платите, покажа истражувањето. Loading… Компаниите нарачале рекордни 12.305 машини во вредност од 585 милиони долари во вториотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кинескиот технолошки гигант Xiaomi го претстави еден од своите најамбициозни проекти досега – робот со големина на човекот кој може да оди, да држи предмети, да донесува одлуки и да ги разбира човечките емоции. Loading… Иако сѐ уште е прототип, кинеската марка се надева дека наскоро ќе може да гоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Откако се мачеа да најдат работници за време на пандемијата на коронавирус, некои од нив сега решија да „најмат“ роботи за да им помогнат во низа задачи, од работа на градилишта до скенирање книги во библиотеки. Loading… Овој град-држава во голема мера се потпира на странски работници, но нивниот бројПрочитај повеќе