река Рајна

an aerial view of a river and a city

Сподели со своите пријатели

Швајцарската кантонска полиција соопшти дека утринава го запрела речниот сообраќај на Рајна кај Базел на северот на Швајцарија поради акција на климатски активисти. Loading… Ситуацијата е под надзор, изјави полицискиот портпарол за агенцијата АТС и увери дека нема повредени. Десетина активисти организираа акција од мостот Три рози во центарот наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нивото на водата во германската река Рајна драстично се зголеми по неодамнешните дождови, враќајќи се на нормално ниво што им овозможува на товарните бродови да пловат под полн товар, објавија бродските посредници и трговците со стоки. Loading… Неделните високи температури и слабите врнежи во август го намалија нивото на водатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Британско-холандската нафтена компанија „Шел“ објави дека била принудена да ја намали преработката во рафинеријата во германската Рајнска област поради ниските нивоа на водата во реката Рајна што го отежнало транспортот. Loading… „Поради нискиот водостој на Рајна, го намаливме капацитетот на Shell Energy and Chemicals Park Rhineland. Ситуацијата со снабдувањето еПрочитај повеќе