Пека Хаависто

Сподели со своите пријатели

Финска ќе ја затвори границата за руските туристи од утре, потврди денеска финскиот министер за надворешни работи Пека Хаависто. Loading… Границата ќе биде затворена за сите руски туристи, но не и за сите руски граѓани. Имено, Русите кои ги посетуваат семејствата, работат или студираат во Финска сепак ќе можат даПрочитај повеќе