Олта Џачка

Сподели со своите пријатели

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи, денеска оствари средба со министерката за Европа и надворешни работи на Република Албанија, Олта Џачка која престојува во официјална посета на нашата земја. Loading… На средба беше констатирана одличната динамика во билатералната соработка и беа реафирмирани заемните заложби за нејзиноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во рамките на втората Заедничка седница на Владите на Република Северна Македонија и Република Албанија што се одржа во Скопје, министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија Бујар Османи и министерката за Европа и надворешни работи на Република Албанија, Олта Џачка потпишаа два меморандуми за соработка меѓу двете институции.Прочитај повеќе